ACER_112024 ACER_112024 ACER_112024

Nielen počítačmi je IT odborník živý

Archív NXT
0

K Veľkej noci neodmysliteľne patria lahodné jedlá a nápoje, s ktorými sa oslava sviatkov jari neodmysliteľne spája. Pivo Pilsner Urquell ponúka vďaka kombinácii unikátnych ingrediencií, jedinečného procesu výroby a majstrovstva miestnych sladovníkov zážitok z výbornej chuti, ktorá dokonale obohatí veľkonočné stolovanie.


Svoj tajný recept na dokonalú chuť prezradil aj herec Ady Hajdu. „Keď sa vraciame domov zo šibačky, je pre mňa dôležité, aby človek po intenzívnom hodovaní aj dobre trávil. Musím všetkým odporučiť jednu fintu, lebo väčšina ľudí doma nemá tie správne pivové poháre. Ja si dobre vychladené plzenské zvyknem dávať do pohára na stopke a to je taká úžasná chuť, ktorá je sviatkom sama osebe."

Jedinečnosti chuti sa podrobnejšie venuje Václav Berka, starší obchodný sladovník Plzenského Prazdroja: „Jednak sú to unikátne suroviny, ako mäkká plzenská voda, svetlý slad vyrobený vo vlastnej sladovni, kvasinky typu H a žatecký chmeľ, ktorý možno považovať za najlepší na svete. A svoju ruku k dielu vo výraznej miere pridáva aj unikátny proces výroby - práca s vyhrievaním priamym ohňom, ktorý pomáha rozvinúť zlatú farbu, dáva pivu vôňu sladových zŕn a vyváženú karamelovú chuť. Aj vďaka tomu môže pivo Pilsner Urquell ponúkať ľuďom na celom svete jedinečný chuťový zážitok už 170 rokov."

Zvyky a tradície spojené s Veľkou nocou prezradil aj svetoznámy tenorista Peter Dvorský: „Veľká noc sa mi spája s nádhernými detskými zážitkami chlapca na dedine. Chodili sme polievať dievčatá, a to nie iba symbolicky, ale veľkým množstvom vody a voňavkou. V detstve sme si dokonca na dedine vyrábali vlastné voňavky, keď sme do liehu pridávali fialky či ďalšie kvietky. Čo sa gastronómie týka, tradícia veľkonočného slávnostného obeda u nás spočívala buď v jahniatku, alebo kozliatku. Za posledné roky uprednostňujeme jahňacinu. K hodovaniu počas veľkonočných sviatkov u nás doma nemôže chýbať ani dobre vychladené plzenské, ktoré sa dokonale hodí k mojim obľúbeným jedlám a navyše sa mi po ňom výborne trávi."

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať