Hackeri sú čoraz dômyselnejší. Útočia cez ventilačný systém alebo obedové menu na webe
Nedávny prípad hovorí o tom, ako útočníci získali prístup do firemného systému cez webovú stránku čínskej reštaurácie. Hackerom sa nedarilo preniknúť do veľkej ropnej spoločnosti priamo a tak napadli web obľúbenej reštaurácie zamestnancov. Nahrali naň škodlivý kód, ktorý si zamestnanci pri pozeraní obedového menu stiahli do počítačov.
Podobných prípadov je viacero. Hackeri sa nabúrali do platobného systému spoločnosti Target prostredníctvom klímy. V minulosti sa objavili prípady, kedy „sprostredkovateľom" úspešného útoku bola tlačiareň, termostat alebo videokonferenčné zariadenia.
Či už ide o klímu, ventiláciu alebo dokonca aj predajné automaty, tieto zariadenia často komunikujú s firemným informačným systémom. Stačí napadnúť jeden prístupovýá bod a útočníci často získajú prístup k celému firemnému ekosystému.
Zdroj: nytimes.com
Článok je uzamknutý
Prihlásiť pomocou členstva NEXTECH
Článok je uzamknutý
Pokračovanie článku patrí k prémiovému obsahu pre predplatiteľov. S digitálnym predplatným už od 10 € získate neobmedzený prístup k uzamknutému obsahu na celý rok. Objednať si ho môžete TU. Ak ho už máte prihláste sa TU
Prihlásiť pomocou členstva NEXTECH