Startup vyvíja tlačiareň na ovocie. Prekvapí vás spôsobom jeho výroby
Tlačiareň na ovocie Dovetailed nevytlačí ovocie v celku. Proces výroby je založený na takzvanej molekulárnej gastronómii.
Základom tejto techniky sú citrické alebo alginické kyseliny. Tie sa zmiešajú s kvapalinou a postupne sa nakvapkajú do vodnej nádržky s chloridom vápenatým. 3D tlačiareň Dovetailed teda netlačí v pravom slova zmysle, ovocie vyrobí „kvapkaním". Chemikálie v nádržke navzájom zreagujú a výsledkom je želatína s chuťou daného ovocia. Proces výroby výborne prezentuje priložené video.
Zdroj: slashgear.com
Článok je uzamknutý
Prihlásiť pomocou členstva NEXTECH
Článok je uzamknutý
Pokračovanie článku patrí k prémiovému obsahu pre predplatiteľov. S digitálnym predplatným už od 10 € získate neobmedzený prístup k uzamknutému obsahu na celý rok. Objednať si ho môžete TU. Ak ho už máte prihláste sa TU
Prihlásiť pomocou členstva NEXTECH