Takto si budeme vychutnávať jedlo vo virtuálnej realite
Taliansky umelec Mattia Casalegno predstavil na podujatí Miami Art Week provokujúcu inštaláciu Aerobanquets RMX. Multisenzorický zážitok kombinoval technológiu VR s chutným jedlom, aby ponúkol pokrm v zmiešanej realite, ktorý sa nepodobá ničomu, čo sme doteraz videli.
Inštalácia inšpirovaná knihou F. T. Marinettiho The Futurist Cookbook, zbierkou fiktívnych receptov z budúcnosti, podporovala naraz až 16 hostí, z ktorých každý mal na hlave náhlavnú súpravu Meta Quest 2 VR vybavenú externým sledovačom ruky.
Počas gastronomického zážitku hostia jedli päť až sedem jedál, ktoré pripravil šéfkuchár Chintan Pandya, držiteľ michelinskej hviezdy a ceny Nadácie Jamesa Bearda. Hostia si mohli vybrať z dvoch menu: bežného a vegánskeho. Počas jedenia sa textúry a chute jednotlivých jedál renderovali vo VR. Zážitok obsahoval aj text rozprávaný porotkyňou súťaže Top Chef Gail Simmonsovou.
{{BANNER|SIMPLE_BANNER_HOMEPAGE_4}}
Casalegno vyvinul vlastné príslušenstvo, ktoré mení dotykové ovlád ...
Článok je uzamknutý
Prihlásiť pomocou členstva NEXTECH
Zobrazit Galériu
Článok je uzamknutý
Pokračovanie článku patrí k prémiovému obsahu pre predplatiteľov. S digitálnym predplatným už od 10 € získate neobmedzený prístup k uzamknutému obsahu na celý rok. Objednať si ho môžete TU. Ak ho už máte prihláste sa TU
Prihlásiť pomocou členstva NEXTECH