S_1124_TABS10 Advertisement S_1124_TABS10 Advertisement S_1124_TABS10 Advertisement

Takto si budeme vychutnávať jedlo vo virtuálnej realite

Technológie
0
Taliansky umelec Mattia Casalegno predstavil na podujatí Miami Art Week provokujúcu inštaláciu Aerobanquets RMX. Multisenzorický zážitok kombinoval technológiu VR s chutným jedlom, aby ponúkol pokrm v zmiešanej realite, ktorý sa nepodobá ničomu, čo sme doteraz videli.  Inštalácia inšpirovaná knihou F. T. Marinettiho The Futurist Cookbook, zbierkou fiktívnych receptov z budúcnosti, podporovala naraz až 16 hostí, z ktorých každý mal na hlave náhlavnú súpravu Meta Quest 2 VR vybavenú externým sledovačom ruky. Počas gastronomického zážitku hostia jedli päť až sedem jedál, ktoré pripravil šéfkuchár Chintan Pandya, držiteľ michelinskej hviezdy a ceny Nadácie Jamesa Bearda. Hostia si mohli vybrať z dvoch menu: bežného a vegánskeho. Počas jedenia sa textúry a chute jednotlivých jedál renderovali vo VR. Zážitok obsahoval aj text rozprávaný porotkyňou súťaže Top Chef Gail Simmonsovou. {{BANNER|SIMPLE_BANNER_HOMEPAGE_4}} Casalegno vyvinul vlastné príslušenstvo, ktoré mení dotykové ovlád ... Zobrazit Galériu

Redakcia

Všetky autorove články

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať