3D tlačené jahody či hyperpersonalizované jedlo – takéto sú vízie expertov na budúcnosť stravovania
Na podujatí Smart Kitchen Summit v Seattli sa nedávno stretli šéfkuchári, vynálezcovia a riaditelia potravinárskych firiem, aby sa porozprávali o technológiách súvisiacich s kuchyňou a prípravou stravy a ich smerovaní. Všetci sa zhodli v tom, že ľudia dnes nevaria tak, ako to robili ich rodičia.
Naše stravovanie je multimodálne, jeme rôznymi spôsobmi a v rozličnom čase. Veľkosť amerických domov sa v posledných 50 rokoch zväčšila, ale stavby vlastníkov domov boli v priemere postavené okolo roku 1977. Mileniáli si už kupujú menšie byty a domy, čo je logické vzhľadom na ich príjmy a typickú veľkosť rodiny.
Títo kupujúci však tvoria najväčšiu skupinu na trhu, a ak budú pokračovať v trende, mohlo by to mať vplyv na to, aké nové domy sa budú stavať a aké budú ich kuchyne. Na summite viackrát zaznelo, že životnosť kuchynských spotrebičov je 10 až 15 rokov, takže v nasledujúcom desaťročí by sa kuchyne a ich výbava mohli líšiť od tých dnešných.
V Seattli existujú bytové domy so spoločnými ...
Článok je uzamknutý
Prihlásiť pomocou členstva NEXTECH
Zobrazit Galériu
Článok je uzamknutý
Pokračovanie článku patrí k prémiovému obsahu pre predplatiteľov. S digitálnym predplatným už od 10 € získate neobmedzený prístup k uzamknutému obsahu na celý rok. Objednať si ho môžete TU. Ak ho už máte prihláste sa TU
Prihlásiť pomocou členstva NEXTECH