CANON_112024 CANON_112024 CANON_112024

Elektronické stravné lístky

0
Klasické papierové stravné lístky majú niekoľko nevýhod. Zamestnanec pri platbe za menu alebo pri nákupe potravín musí minúť sumu jedného alebo násobok tejto sumy v prípade, ak platí viacerými lístkami, pretože obsluha v reštauráciách ani obchodníci z nich zákazníkom nevydávajú. Preto zákazník spočíta, aký počet stravných lístkov neprevýši sumu nákupu, a zvyšok doplatí v hotovosti. Aj na strane obchodníka si klasické papierové stravné lístky vyžadujú spracovanie, a to dvojstupňové, najskôr pri platení a neskôr administratívne pri spracovaní tržby. Spoločnosti, ktoré vydávajú stravné lístky, majú z tejto činnosti zisk v dvoch fázach. V prvej fáze, keď si ich zamestnávateľ zaobstaráva, a v druhej fáze má emitent určité percento z tržby realizovanej obchodníkom. Zameriame sa na prvú fázu, ktorá znamená náklady pre zamestnávateľa. Pri pohľade na stravný lístok nezávisle od spoločnosti, ktorá ho vydala, zistíte, že má minimálne dva ochranné prvky, a teda jeho tlač nie je triviálna, je to d ...

Ľuboslav Lacko

Všetky autorove články

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať