Grilujeme s technológiami
Pripraviť na grile kvalitný steak, hydinu, rybu či iné jedlo si vyžaduje skúsenosti, hlavne pri grilovaní na drevnom uhlí, kde na rozdiel od elektrických či plynových grilov nemáte až takú kontrolu nad teplotou. Rozdiely v teplotách a dĺžke grilovania medzi rare, medium-rare, medium, medium-well a well done steakom sú pomerne malé, a aby ste dosiahli požadovaný stupeň prepečenia mäsa, treba ich bezpodmienečne dodržať.
{{BANNER|SIMPLE_BANNER_HOMEPAGE_2}}
Bez ohľadu na typ grilu najdôležitejšie je vedieť, aká je aktuálna teplota vo vnútri pripravovanej potraviny. Skúsení aj amatérski kuchári však z vlastnej praxe vedia, že bez ohľadu na typ grilu v určitej fáze grilovania nie je vhodné často otvárať poklop a potraviny kontrolovať vizuálne. Preto sú k dispozícii užitočné pomôcky – od jednoduchých teplomerov so sondami, ktoré ukazujú teplotu vo vnútri pripravovaných potravín, až po smart asistenty prepojené s mobilnou aplikáciou, ktoré vás navigujú celým procesom grilovania a umožnia dos ...
Článok je uzamknutý
Prihlásiť pomocou členstva NEXTECH
Článok je uzamknutý
Pokračovanie článku patrí k prémiovému obsahu pre predplatiteľov. S digitálnym predplatným už od 10 € získate neobmedzený prístup k uzamknutému obsahu na celý rok. Objednať si ho môžete TU. Ak ho už máte prihláste sa TU
Prihlásiť pomocou členstva NEXTECH