Budúcnosť stravovania: Hydroponické farmy, riasy a umelé mäso
Vedci v súčasnosti skúmajú nové spôsoby, ako využiť jedinečné vlastnosti rias. Možno ich jesť, používať na zachytávanie oxidu uhličitého, dokonca sa z nich dajú vyrábať tenisky. Ak bude trend pokračovať, možno nám riasy pomôžu zmierniť niektoré z účinkov zmeny klímy. Ponúkame vám niekoľko zaujímavých myšlienok z materiálu World in 50 Years Project. Niektorí odborníci sa nazdávajú, že o 50 rokov budeme bežne konzumovať potraviny a nápoje pochádzajúce z rias.
Podľa nich sa poľnohospodárstvo a potraviny sa v najbližších 50 rokoch zmenia viac ako za posledných 10 000 rokov. Hoci jedlo bude vyzerať a chutiť rovnako ako dnešné, bude pochádzať z radikálne iných zdrojov. Budeme jesť mäso a mliečne výrobky pestované alternatívnym spôsobom za využitia procesov bioinžinierstva. Mäso pestované v laboratóriách bude dokonca už v nasledujúcich piatich až desiatich rokoch komerčne dostupné za konkurencieschopné ceny.
Toto pestované mäso spôsobí revolúciu v kuchyni. Nebudeme sa obmedzovať iba na ku ...
Článok je uzamknutý
Prihlásiť pomocou členstva NEXTECH
Zobrazit Galériu
Článok je uzamknutý
Pokračovanie článku patrí k prémiovému obsahu pre predplatiteľov. S digitálnym predplatným už od 10 € získate neobmedzený prístup k uzamknutému obsahu na celý rok. Objednať si ho môžete TU. Ak ho už máte prihláste sa TU
Prihlásiť pomocou členstva NEXTECH