S_1124_TABS10 Advertisement S_1124_TABS10 Advertisement S_1124_TABS10 Advertisement

Budúcnosť stravovania: Hydroponické farmy, riasy a umelé mäso

1
Vedci v súčasnosti skúmajú nové spôsoby, ako využiť jedinečné vlastnosti rias. Možno ich jesť, používať na zachytávanie oxidu uhličitého, dokonca sa z nich dajú vyrábať tenisky. Ak bude trend pokračovať, možno nám riasy pomôžu zmierniť niektoré z účinkov zmeny klímy. Ponúkame vám niekoľko zaujímavých myšlienok z materiálu World in 50 Years Project. Niektorí odborníci sa nazdávajú, že o 50 rokov budeme bežne konzumovať potraviny a nápoje pochádzajúce z rias. Podľa nich sa poľnohospodárstvo a potraviny sa v najbližších 50 rokoch zmenia viac ako za posledných 10 000 rokov. Hoci jedlo bude vyzerať a chutiť rovnako ako dnešné, bude pochádzať z radikálne iných zdrojov. Budeme jesť mäso a mliečne výrobky pestované alternatívnym spôsobom za využitia procesov bioinžinierstva. Mäso pestované v laboratóriách bude dokonca už v nasledujúcich piatich až desiatich rokoch komerčne dostupné za konkurencieschopné ceny. Toto pestované mäso spôsobí revolúciu v kuchyni. Nebudeme sa obmedzovať iba na ku ... Zobrazit Galériu

Redakcia

Všetky autorove články
buducnost veda vyskum jedlo technika inovácie

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať