S_WatchUltra Advertisement S_WatchUltra Advertisement S_WatchUltra Advertisement

Prvá draslíkovo-iónovú batéria na svete s veľkosťou 18650

2

Group1, startup so sídlom v Texase založený v roku 2021, predstavil prvú draslíkovo-iónovú batériu 18650 na svete ako udržateľnú alternatívu k lítiovým batériám, ktoré sa bežne používajú v elektronických zariadeniach. Spoluzakladateľ Leigang Xue, veterán v oblasti batériových technológií, vyvinul katódový materiál Potassium Prussian White (KBW), ktorý umožňuje výrobu bezpečnejších, rýchlo sa nabíjajúcich, účinnejších a udržateľných draslíkovo-iónových batérií (KIB). Táto nová technológia batérií sa nespolieha na kritické minerály, ako je lítium, kobalt, nikel a meď.

Na výrobu článku KIB je KBW spárovaný s grafitovou anódou komerčnej kvality spolu s ľahko dostupnými elektrolytmi a separátormi. Group1 poznamenáva, že draslík je viac ako tisíckrát častejší ako lítium a jeho katóda KBW sa vyrába pomocou trvalo udržateľných procesov pri nízkych teplotách.

ASBIS_L9440

Vývoj sa začal v malej mierke s gombíkovou (coin-cell) batériou, potom pokročil do veľkosti puzdrových (pouch-cell) článkov a teraz bol odhalený prvý KIB na svete formátu 18650, ktorý by mal znamenať relatívne jednoduché nasadenie pre výrobcov elektrických vozidiel.

Nové články pracujú s napätím 3,7 V, a hoci KIB ponúkajú gravimetrickú hustotu energie 160 – 180 Wh/kg, stále mierne zaostávajú za inými pokročilými technológiami lítiových batérií, ktoré sú dnes dostupné na trhu. Spoločnosť Group1 v súčasnosti spolupracuje s kľúčovými výrobcami OEM s cieľom presadiť široké prijatie svojej technológie draslíkovo-iónových batérií.

Zdroj: newatlas.com.

Redakcia

Všetky autorove články

2 komentáre

Bezpecnost reakcia na: Prvá draslíkovo-iónovú batéria na svete s veľkosťou 18650

19.8.2024 14:08
Ak sice nie velmi casto, ale predsalen hrozi, ze bateriove systemy zhoria "neuhasitelnym" plamenom, potom by som si vybral radsej o nieco mensi dojazd kompenzovany vyssiou bezpecnostou.
Reagovať

Geniusbaterpotaš reakcia na: Prvá draslíkovo-iónovú batéria na svete s veľkosťou 18650

17.8.2024 05:08
Jedneho z desattisic moznože zaujima,z coho je baterka v mobile,ci inom el. zariadeni. Jeden z toho isteho poctu ludi ani nevie,ze zariadenie vobec nejaku bateriu aj ma. A cena? Aj keby vyroba stala par halierov,v obchode bude rovnako draha ako tie predosle...
Reagovať

Pridať komentár

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať