Smart kuchyňa / Moderné technológie na prípravu stravy
Niektoré technológie využívané v špičkových reštauráciách si zatiaľ cestu do domácich kuchýň nenašli. Typický príklad je konvektomat umožňujúci v rôznych zónach pripravovať rozličné jedlá rôznym spôsobom tepelnej úpravy. Je to logické, pretože v reštauráciách sa pripravuje viac rôznych jedál pre viacerých hostí. V domácnosti sa viac druhov jedál pripravuje zriedkavo. Do popredia preto vystupuje požiadavka aplikovať postupne viac spôsobov tepelnej prípravy na jedno jedlo, pričom jedlo je stále v rovnakom priestore – v rúre alebo vo varnej nádobe, kde sa predtým môže nasekať, vymiesiť, prípadne rozmixovať. Je to nielen z dôvodu pohodlia, ale jedna z dôležitých požiadaviek je, aby sa nádoba alebo rúra počas prípravy jedla, ak to nevyžaduje technologický postup, neotvárala, aby neuniklo teplo a vlhkosť. Čoraz väčšiu popularitu získava aj príprava jedál vo vákuu.
Multifunkčná tepelná príprava
Preto sú čoraz populárnejšie multifunkčné rúry, ktoré kombinujú magnetron na tepelné spracovanie ...
Článok je uzamknutý
Prihlásiť pomocou členstva NEXTECH
Zobrazit Galériu
Článok je uzamknutý
Pokračovanie článku patrí k prémiovému obsahu pre predplatiteľov. S digitálnym predplatným už od 10 € získate neobmedzený prístup k uzamknutému obsahu na celý rok. Objednať si ho môžete TU. Ak ho už máte prihláste sa TU
Prihlásiť pomocou členstva NEXTECH