CANON_112024 CANON_112024 CANON_112024

Smart kuchyňa / Moderné technológie na prípravu stravy

0
Niektoré technológie využívané v špičkových reštauráciách si zatiaľ cestu do domácich kuchýň nenašli. Typický príklad je konvektomat umožňujúci v rôznych zónach pripravovať rozličné jedlá rôznym spôsobom tepelnej úpravy. Je to logické, pretože v reštauráciách sa pripravuje viac rôznych jedál pre viacerých hostí. V domácnosti sa viac druhov jedál pripravuje zriedkavo. Do popredia preto vystupuje požiadavka aplikovať postupne viac spôsobov tepelnej prípravy na jedno jedlo, pričom jedlo je stále v rovnakom priestore – v rúre alebo vo varnej nádobe, kde sa predtým môže nasekať, vymiesiť, prípadne rozmixovať. Je to nielen z dôvodu pohodlia, ale jedna z dôležitých požiadaviek je, aby sa nádoba alebo rúra počas prípravy jedla, ak to nevyžaduje technologický postup, neotvárala, aby neuniklo teplo a vlhkosť. Čoraz väčšiu popularitu získava aj príprava jedál vo vákuu. Multifunkčná tepelná príprava Preto sú čoraz populárnejšie multifunkčné rúry, ktoré kombinujú magnetron na tepelné spracovanie ... Zobrazit Galériu

Ľuboslav Lacko

Všetky autorove články
smart kuchyna

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať