CANON_112024 CANON_112024 CANON_112024

Smart pomocníci na grilovanie

0
Pripraviť na grile kvalitný steak, hydinu, rybu či iné jedlo si vyžaduje skúsenosti, hlavne pri grilovaní na drevenom uhlí, keď na rozdiel od elektrických či plynových grilov nemáte až takú kontrolu nad teplotou. Rozdiely v teplotách a dĺžke grilovania medzi rare, medium-rare, medium, medium-well a well done steakom sú pomerne malé, a aby ste dosiahli požadovaný stupeň prepečenia mäsa, treba ich bezpodmienečne dodržať. Bez ohľadu na typ grilu potrebujete vedieť, aká je aktuálna teplota vo vnútri pripravovanej potraviny. Skúsení aj amatérski kuchári z vlastnej praxe vedia, že bez ohľadu na typ grilu v určitej fáze grilovania nie je vhodné často otvárať poklop a potraviny kontrolovať vizuálne. Našťastie sú k dispozícii užitočné pomôcky – počnúc jednoduchými teplomermi so sondami, ktoré ukazujú teplotu vnútri pripravovaných potravín, až po smart asistenty prepojené s mobilnou aplikáciou, ktoré vás navigujú celým procesom grilovania a umožnia dosiahnuť požadovanú kvalitu a chuť jedla. V ...

Ľuboslav Lacko

Všetky autorove články

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať