S_1124_TABS10 Advertisement S_1124_TABS10 Advertisement S_1124_TABS10 Advertisement

Môžeme jesť šťavnaté hamburgery z mäsa aj bez zabíjania zvierat? Áno, riešenie už našiel tento Holanďan

Tlačové správy
0
Svoj „hamburger zo skúmavky“ ukáže už v septembri v Košiciach. Máte radi mäso, ale je vám ľúto, že musíme zabíjať zvieratá? Už čoskoro sa to môže zmeniť. Profesor Mark Post ako prvý na svete vyrobil „mäso zo skúmavky“. Nie je to žiadna fikcia, ale skutočný vedecký výskum, na základe ktorého sa Holanďanovi podarilo vyrobiť skutočné mäso v laboratórnych podmienkach na Maastrichtskej univerzite. „Používame bunky z kravy, ktoré rozmnožíme v laboratóriu na počet až 40-miliárd, ktoré vytvoria skutočné svalové vlákna, čo je vlastne základom štruktúry mäsa. Ak dokážeme vytvoriť veľké množstvo týchto svalových vlákien, tak potom z takéhoto mäsa dokážeme urobiť aj ozajstný hamburger.“ Historicky prvý hamburger z kultivovaného mäsa predstavil Mark Post verejnosti 5. augusta 2013, kedy ho aj upiekli a zjedli na tlačovej konferencii v Londýne. Rakúsky vedec v oblasti výživy Hanni Rützler vtedy konštatoval, že kultivované mäso je veľmi podobné hovädziemu, aj keď ešte nie je tak šťavnaté. „Je to vô ... Zobrazit Galériu

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať