Skener vybavený umelou inteligenciou zistí, či je avokádo už naozaj zrelé
Pri niektorých druhoch ovocia je zrelosť vec subjektívneho pohľadu. Niekto má rád zelenší škrobovitý banán, iní uprednostňujú žltší, fľakatý a sladší banán. Potom sú tu také druhy ovocia a zeleniny, ktoré majú oveľa užšiu dobu zrelosti, sem patria napr. paradajky. Je však len málo ovocia, ktoré má také vrtkavé obdobie zrelosti ako avokádo. Môže sa zdať, že na kuchynskej linke leží celú večnosť a stále je tvrdé a bez chuti, potom zdanlivo v priebehu jedného popoludnia zmäkne a vzápätí je plné hnedých škvŕn.
Ak si chcete v obchode kúpiť avokádo vhodné na konzumáciu, existuje niekoľko trikov, ako napríklad odlúpnuť stopku, aby ste skontrolovali farbu. No toto už čoskoro nebude potrebné vďaka novému zariadeniu, ktoré sľubuje, že do odvekého hľadania najchutnejšieho ovocia a zeleniny zapojí vedu. Apeel RipeFinder „nahliadne pod šupku“ avokáda a poskytne spotrebiteľom prehľad o jeho aktuálnom stave a o tom, kedy bude optimálne na konzumáciu.
{{BANNER|SIMPLE_BANNER_HOMEPAGE_4}}
Zariadenie ...
Článok je uzamknutý
Prihlásiť pomocou členstva NEXTECH
Zobrazit Galériu
Článok je uzamknutý
Pokračovanie článku patrí k prémiovému obsahu pre predplatiteľov. S digitálnym predplatným už od 10 € získate neobmedzený prístup k uzamknutému obsahu na celý rok. Objednať si ho môžete TU. Ak ho už máte prihláste sa TU
Prihlásiť pomocou členstva NEXTECH