V závodoch Nestlé už transmastné kyseliny nenájdete
Na konci roka 2016 spoločnosť Nestlé odstránila transmastné kyseliny pri výrobe. Ide o dobrovoľný záväzok nad rámec legislatívnych požiadaviek. Prostredníctvom zmien v receptúrach sa podarilo zachovať chuťové vlastnosti výrobkov. Neustále zlepšovanie nutričného zloženia je nikdy nekončiacim procesom. Nestlé pri ňom využíva odborné štúdie a odporúčania Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO).
„Naším cieľom je neustále zlepšovať kvalitu výrobkov. Preto sme sa zaviazali k eliminácii transmastných kyselín, ktoré vznikali pri výrobe. Ich negatívny vplyv na zdravie potvrdilo viacero odborných štúdií,“ hovorí Vratislav Janda, riaditeľ pre korporátne záležitosti Nestlé. „Podarilo sa nám zachovať chuť všetkých dotknutých výrobkov, a to považujem za veľký úspech,“ dodáva.
Úpravami prešiel celý rad potravín vyrábaných na Slovensku a v Českej republike. Zmeny sa dotkli receptúr polievok, omáčok a bujónov Carpathia a Maggi, ako aj tyčinky Margot, obľúbených Praliniek a nátierky Nugeta.
Európska ...
Článok je uzamknutý
Prihlásiť pomocou členstva NEXTECH
Článok je uzamknutý
Pokračovanie článku patrí k prémiovému obsahu pre predplatiteľov. S digitálnym predplatným už od 10 € získate neobmedzený prístup k uzamknutému obsahu na celý rok. Objednať si ho môžete TU. Ak ho už máte prihláste sa TU
Prihlásiť pomocou členstva NEXTECH