CANON_112024 CANON_112024 CANON_112024

Do 5 rokov si možno pochutnáme na biotechnologickom mäse vypestovanom v laboratóriu

0
Startup s názvom Memphis Meats zo San Francisca sa chystá vyrábať širokú škálu mäsových výrobkov pripravovaných v laboratóriách určených na to. Takéto biotechnologické mäso vytvára na rozdiel od tradičnej živočíšnej produkcie až o 90 % menej emisných skleníkových plynov a zároveň je jeho výroba omnoho menej energeticky nákladná. Na jednu kalóriu laboratórneho mäsa totiž stačí dodať len tri kalórie energie. Biotechnologické mäso navyše neobsahuje žiadne antibiotiká, kontaminácie z výkalov či patogény, ktoré sú často súčasťou bežných mäsových výrobkov. Vyzerá to tak, že párky, hot dogy či hamburgery pripravené z biotechnologického mäsa by sme mohli nájsť na trhu už do piatich rokov. Startup na odštartovanie svojho projektu už potrebné financie vyzbieral. Zdroj: dailymail.co.uk

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať