Do 5 rokov si možno pochutnáme na biotechnologickom mäse vypestovanom v laboratóriu
Startup s názvom Memphis Meats zo San Francisca sa chystá vyrábať širokú škálu mäsových výrobkov pripravovaných v laboratóriách určených na to. Takéto biotechnologické mäso vytvára na rozdiel od tradičnej živočíšnej produkcie až o 90 % menej emisných skleníkových plynov a zároveň je jeho výroba omnoho menej energeticky nákladná. Na jednu kalóriu laboratórneho mäsa totiž stačí dodať len tri kalórie energie.
Biotechnologické mäso navyše neobsahuje žiadne antibiotiká, kontaminácie z výkalov či patogény, ktoré sú často súčasťou bežných mäsových výrobkov. Vyzerá to tak, že párky, hot dogy či hamburgery pripravené z biotechnologického mäsa by sme mohli nájsť na trhu už do piatich rokov. Startup na odštartovanie svojho projektu už potrebné financie vyzbieral.
Zdroj: dailymail.co.uk
Článok je uzamknutý
Prihlásiť pomocou členstva NEXTECH
Článok je uzamknutý
Pokračovanie článku patrí k prémiovému obsahu pre predplatiteľov. S digitálnym predplatným už od 10 € získate neobmedzený prístup k uzamknutému obsahu na celý rok. Objednať si ho môžete TU. Ak ho už máte prihláste sa TU
Prihlásiť pomocou členstva NEXTECH