S_1124_TABS10 Advertisement S_1124_TABS10 Advertisement S_1124_TABS10 Advertisement

Prvé 3D tlačené hovädzie mäso kvality wagyu

2
Japonskí vedci úspešne vytlačili na 3D tlačiarni kus hovädzieho mäsa wagyu, ktorý vyzerá rovnako ako skutočné. Tím z japonskej univerzity v Osake použil trojrozmernú biotlač na replikáciu špecifického usporiadania svalov, tuku a krvných ciev. Dúfajú, že laboratórne vypestované mäso by mohlo poskytnúť udržateľnejšiu a chutnejšiu alternatívu k tradične pestovanému hovädziemu mäsu. Zlepšením tejto technológie bude možné nielen reprodukovať zložité štruktúry mäsa, ako napríklad sashi [alebo mramorovanie] hovädzieho mäsa wagyu, ale aj vykonávať jemné úpravy tukových a svalových zložiek. Štúdia publikovaná v časopise Nature Communications je prvá, ktorá sa pokúsila o biotlač hovädzieho mäsa wagyu, čo je drahé mäso cenené pre svoju jemnosť, chuť a lahodné mramorovanie tuku. Rovnako ako tradičná 3D tlač aj biotlač využíva model generovaný počítačom a ukladanie vrstiev materiálu na vytvorenie konečného trojrozmerného produktu. Na rozdiel od štandardných metód, ktoré používajú materiály ako p ... Zobrazit Galériu

Redakcia

Všetky autorove články

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať