Technológie v kuchyni - vákuové mixovanie
Mixovanie vo vákuu je vynikajúci spôsob, ako bez odpadu pracovať všetky suroviny, ktoré sú na mixovanie vhodné. Napríklad pri príprave smoothies. Určitým problémom klasického mixovania je však oxidácia. Tá nastáva na povrchu mixovanej zmesi.
Pokusy s vákuovým mixovaním ovocnej zmesi sú v našom videu
Dobrou analógiou je okysličovanie vody v akváriu, ktoré takmer na 100 % prebieha na hladine. Rôzne zariadenia na tvorbu bubliniek sú len pre efekt. Na zlepšenie okysličovania je potrebné, aby voda pri hladine trochu prúdila. A teraz si predstavte vír kvapaliny pri mixovaní. Pri rýchlom premiešavaní sa so vzdušným kyslíkom dostáva stále nový a nový povrch mixovanej zmesi. Oxidácia potravín je však na rozdiel od vody v akváriu nežiadúca. Proces oxidácie pri mixovaní spôsobuje ...
Článok je uzamknutý
Prihlásiť pomocou členstva NEXTECH
Zobrazit Galériu
Článok je uzamknutý
Pokračovanie článku patrí k prémiovému obsahu pre predplatiteľov. S digitálnym predplatným už od 10 € získate neobmedzený prístup k uzamknutému obsahu na celý rok. Objednať si ho môžete TU. Ak ho už máte prihláste sa TU
Prihlásiť pomocou členstva NEXTECH