S_1124_TABS10 Advertisement S_1124_TABS10 Advertisement S_1124_TABS10 Advertisement

Technológie v kuchyni - vákuové mixovanie

0
Mixovanie vo vákuu je vynikajúci spôsob, ako bez odpadu pracovať všetky suroviny, ktoré sú na mixovanie vhodné. Napríklad pri príprave smoothies. Určitým problémom klasického mixovania je však oxidácia. Tá nastáva na povrchu mixovanej zmesi.  Pokusy s vákuovým mixovaním ovocnej zmesi sú v našom videu  Dobrou analógiou je okysličovanie vody v akváriu, ktoré takmer na 100 % prebieha na hladine. Rôzne zariadenia na tvorbu bubliniek sú len pre efekt. Na zlepšenie okysličovania je potrebné, aby voda pri hladine trochu prúdila. A teraz si predstavte vír kvapaliny pri mixovaní.  Pri rýchlom premiešavaní sa so vzdušným kyslíkom dostáva stále nový a nový povrch mixovanej zmesi. Oxidácia potravín je však na rozdiel od vody v akváriu nežiadúca. Proces oxidácie pri mixovaní spôsobuje ... Zobrazit Galériu

Luboslav Lacko

Všetky autorove články
vákuové mixovanie lauben Mixer smoothies príprava smoothies

Mohlo by vás zaujímať

Mohlo by vás zaujímať